Bilekuntoon shampanjakakulla

Toivota uudelle vuodelle onnea tällä shampanjalla ja appelsiinilla sävytetyllä kerroskakulla!

Upean vuoden päättyminen ansaitsee kunnon juhlat. (Kuten tekisi itse asiassa paskemmankin vuoden loppuminen, vielä suuremmalla syyllä.) Tästä syystä leipoa humautin vuoden viimeiselle illalle kakun, joka ammentaa voimansa bilejuomien kuninkaallisesta, shampanjasta. Toinen kakun tähtinäyttelijä on fiini kuin appelsiini. Eli appelsiini.

Rustiikkisen “naked caken” eli nakukakun väleistä löytyy appelsiini-chiahilloa ja appelsiininkuorella säväytettyä kookoskermavaahtoa. Päähän kun kakulle heittää vielä kukkakruunun, niin kyllä alkaa juhlituttamaan.

Kakusta tulee jotenkin samaan aikaan kovasti kiitollinen olo ja odottavan toiveikas fiilis tulevan suhteen. Juuri siis ne parhaat tunnelmat vuoden vaihtumiseen!

Ja vaikka alkoholi häviää kakusta kuumennettaessa, saa tällä todistetusti tyypin hyvin bilekuntoon. Jopa lapset.

Tarjoilin nimittäin kakkua eilen maistiaiseksi pian 3-vuotiaalle tyttärelleni, joka on uskottu makutuomarini. Tosin epäilin hennosti vetoaako skumpan maku vielä tuon ikäisiin. Vetosi se. Tyyppi tuli jokaisen lusikallisen jälkeen halaamaan ja totesi lopuksi: “Äiti, mä tykkään tästä niin paljon, että mun masu alkaa tanssimaan!”

Halailua ja tanssia, niistähän on ne parhaat bailut tehty. Ja siitä skumpasta, tietty.

Näissä tunnelmissa, iloa uuteen vuoteen!

V

SHAMPANJAKAKKU

(gluteeniton, maidoton)