Kiitos hyvää

Kiitos

Täällä mä lentelen. Huitelen jalat ilmassa ja pää poutapilvissä, hymyssä suin ja sydän kuumana. Ja välillä vähän itksekelen onnesta.

On tullut vahvasti koettua todeksi sellainen lausahdus, jonka kirjoitin joskus teinivuosina muistiooni, se meni jotenkin näin:

Vahvimman ja kestävimmän onnen ihminen saavuttaa vain asioista, jotka hän on saavuttanut omien ponnisteluidensa kautta.

Oman lapsen saaminen menee iisisti tähän kategoriaan, mutta niin menee oma kirjavauvakin. Tuo pieni vastasyntynyt olento, jonka sain käteeni tasan viikko sitten, tunti ennen kirjanjulkkareitani. Tunnereaktio valmiista paketista oli sama – hyökyaaltona yli humahtava helpottunut itkun ja naurun tulvahdus.

On yllättävän vahva kokemus nähdä yhtenä kappaleena pitkän taipaleensa tuotos, joka ilmentää tekijälle mielettömän matkan, ison liudan valintoja, tunteita ja kokemuksia – ja ennen kaikkea oppia. En ole viralliselta ammatiltani kokki enkä kuvaaja, mutta olen opetellut matkan varrella molemmat taidot, niin että pystyin tuottamaan kirjaan yli 70 reseptiä kuvineen, ja vielä niin, että voin olla itse niistä ylpeä.

Kiitos hyvää -kirja on putipuhdas rakkauslapsi.

Viime viikon kirjanjulkkari-iltamassa kyynelehdin tuon tuostakin ja sydän pulppusi niin suurta onnea. Olo oli kuin jossain jouluaaton ja syntymäpäivän yhdistelmässä, potenssiin sata.

Ja ai miten ihana ihana ilta meillä oli. Ihanan Kirsikan kanssa järjestämämme tunnelmallinen tapahtuma kotonamme, jonne paikalle oli kutsuttu pieni määrä ihmisiä. Syömään kirjan ohjeilla tekemiäni kakkuja ja karkkeja ja sitomaan kukkia hurmaavan Hennamari Asunnan opastuksella. Itse keskityin lähinnä nautiskeluun, en niinkään kuvaamiseen, mutta onneksi Eeva Kolun blogista löytyy mukavia taltiointeja illasta!

Teen pian erillisen postauksen kirjani tarkemmasta sisällöstä, jotta pääsette hieman kurkkaamaan sisäänkin. Sillä välin voitte mennä vaikka selailemaan kirjaa kirjakauppoihin ja katsomaan josko se toisi tykytyksiä teidänkin sydämiinne.

Ja jos Kiitos hyvää houkuttaa omaksi tai kaverille lahjaksi, voit tilata sen edullisesti TÄÄLTÄ.

Hyvyyttä ja halauksia!

V

Seuraa Vaneljaa!

Facebookissa (Varmista että saat päivitykset: klikkaa fb-sivun yläreunasta "Seuraa/Follow")

Instagramissa

Pinterestissä

Twitterissä