Mä oon niin kuuma

Satun olemaan sellaista ihmissorttia, joka tuppaa kehräämään sisäänsä kuumuutta. Kun ideoita, inspiraatiota, projekteja ja puuhaa riittäisi vuorokauden jokaiselle tunnille, eikä sekään aika tahtoisi riittää, alkaa systeemi helposti höyrytä ja homma voi mennä vähän vauhkoksi.

Viime aikoina olen rakentantut kahta isoa ja rakasta projektia, tätä nettisivustoa sekä joulukuun alussa Otavalta ilmestyvää Kiitos hyvää -kirjaani. Näiden kahden intohimosuhteen lisäksi muut työhommat ja lapsiperheen arjen hulinat ovat pitäneet tahdin suhteellisen napakkana. Ja voin kuulkaa kertoa, että se kaikki alkaa tuntumaan kropassa – ja näkymään naamassa. (Terveisiä vain vuosien takaiselle, paluun tehneelle armaalle opettajalleni, ruusufinnille. Pus pus!)

Täten teidän arvovaltaisten läsnäolijoiden todistaessa lupaankin keskittyä nyt hiljentymiseen ja viilentymiseen. Uskon, että asioita voi saada aikaiseksi tehokkaasti myös syvästä rauhasta käsin. Eli tästä päivästä lähtien – päivittäistä meditoimista ja tietoista hiljentymistä. Apurina mm. juurikin löytämäni kyseiseen hommaan tarkoitettut aplikaatiot.

Ja viilentävä raikas ruoka, kuten kuvissa näkyvä suloinen, jäisistä viinirypäleistä tehty sorbetti, joka tuo mukavasti juuri sopivaa koleutta hieman hillittömiin ja kuumottaviin hetkiin.

RYPÄLESORBETTI

 • 1 rasiallinen luomuviinirypäleitä
 • 1 tl hunajaa
 • 1/2 tl vaniljauutetta
 • Pese rasiallinen luomuviinirypäleitä huolella, jotta saat rypäleiden pinnalla usein olevan ikävän maun pois. Huuhtelun jälkeen kuivaa rypäleet. Laita tertut pakastimeen ja pakasta noin tunnin ajan. Soseuta jäiset rypäleet tasaiseksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja vaniljauute. Annostele kulhoon ja nauti.

  Tämä saattaa olla ehkä hieman hassu postauksen aihe, voivotella nyt ylikuumenemisia, kun vasta eilen avasin koko Vaneljan. Mutta koska tiedän, että parhaiten oloa keventää ja viilentää kaikenlainen puhdas avoimuus ja tietty pidäkeettömyys, niin mitäs sitä sitten tässä esittämään jotain coolia.

  Eli täältä tullaan, ruusufinnit naamassa ja rakkaudella! Tyynenä mutta tosissaan.

  Hyviä vointeja ja viileyttä teille muillekin kohtalotovereille, kuumakalleille ja -kissoille!

  V

  pst, Vaneljan postausten jakotoiminnoissa on hieman viilattavaa, ja muutenkin täältä löytyy vielä erilaisia bugeja. Laittakaa ihmeessä viestiä, jos törmäätte outouksiin, epäloogisuuksiin tai toimimattomiin juttuihin. Se helpottaa paljon. Ja antakaahan muutenkin palautetta ja esittäkää toiveita, ne ovat todella tervetulleita!

  +
  Out of stock
  25,00
  +
  Out of stock
  24,00
  +
  Out of stock
  +
  Out of stock
  29,50