Piristä puurosuhdettasi

Olen aina ollut puuronaisia, etenkin talviaikaan. Viime aikoina perus kaura on alkanut tosin tuntumaan melkoisen väljähtyneeltä aamupalalta. Kaurapuuroa voisilmällä. Kaurapuuroa marjoilla. Kaurapuuroa maitojuomalla. Tylsää. Ei jaksa.

Piristävät purnukkapuurot jaksaisivat kyllä kiinnostaa, mutta koleina aamuina sitä kaipaa aina mieluummin jotain lämmittävää. Jotain turvallisen tuttua, kuten kaurapuuro, mutta silti jotenkin säväyttävää.

Ja säväytystähän tämä elämä tarjoilee kun pyydetään, jos vain osaa kulkea silmät ja suu avoinna.

Sen onneksi tein viikko sitten Sugar Helsingin PR-tilaisuudessa, jossa suuhuni osui aivan mielettömän maukasta kaurapuuroa, jonka oli valmistaneet Ruoto Cateringin pojat. En hoksannut kirjata reseptiä ylös, mutta kiinnostavana jujuna puurossa oli, että se oli keitetty kookosmaitoon ja se tarjoiltiin lakukastikkeen kanssa. Jokaisen puuroa maistelleen silmät näyttivät syttyvän loistamaan ensimmäisen lusikallisen saavuttua suuhun. Myös omani.

Pakkohan sitä oli siis testata kotona.

Keitin puuron kaura- ja kookosmaidon sekoitukseen, sillä halusin pitää kookoksen maun maltillisena. Kaurahiutaleiden seassa kypsensin myös yhden viipaloidun banaanin. Pinnalle kiepsautin lakritsinmakuista chiahilloa – ja Voilà! – Arkisesta kaurapuurosta tuli kädenkäänteessä jälleen kiinnostava ja eksoottinen aamiaiskavaljeeri.

Eli jos teikäläisenkin puurosuhde on vaarassa kriisiytyä, niin testaas ihmeessä tämä resepti. Tai mikä olisi muu hyvä tapa ehostaa peruspuuroa? Kaikki kiinnostavat variaatiot otetaan mieluusti vastaan, jotta tämä puurosuhde saadaan kestämään läpi pitkän talven.

V

KOOKOSKAURAPUURO LAKRITSIHILLOLLA