Rennoksi räjäytetty

Joskus tilanne kaipaa kovia aseita. Joskus tyypin rentouttamiseen saatetaan tarvita pommi.

Toisinaan tulee hetkiä, että elämä käskee pysymään paikallaan, vaikka mieli ja kroppa haluaisivat huidella sen sataan ilmansuuntaan. Tämä viikko oli itselläni juuri sellainen. Olen nimittäin istunut kotona kuin tatti hoitamassa kipeänä ollutta tytärtäni, vaikka päällä olisi ollut ties kuinka monta projektia ja työrakennelmaa. Lapsen kipeytyminen (onneksi ihan pieni sellainen) on sangen tehokas nykäisy takaisin perusasioiden pariin – Että ihan hyvä muuvi, elämä.

Mutta nyt, nyt on lapsi saatettu takaisin tarhakuntoon, ja äidin on aika kiriä kaikki ne päässä ja sähköposteissa sinkoilevat työhommat kiinni.
Ei kun hetkinen – ihan ensin on äidin aika hemmotella vuorostaan itseään. Koska mitään hyvää ei tule aikaiseksi hätäilevästä mielentilasta käsin.

Tehokkain tapa tämän mamman relaksoimiseen juuri nyt on lämmin kylpy. Etenkin kun mukana on hurmaavia lisähöysteitä, kuten nämä kuvissa esiintyvät kotitekoiset kylpypommit.

BOOM – Ammeessa poreileva ja rentouttavaa laventelin tuoksua suitsuttava kylpykaveri täräyttää tajunnan täydelliseen lepotilaan.

Kylpypommien ainekset ovat tosi simppelit, ja niitä löytynee useimpien kaapeista. Laventelinkukkien tilalle voi kokeilla yrttiteetä ja tuoksuksi lisätä laventelin sijaan myös jotain muuta eteeristä öljyä. Sitruunahappoa ei ehkä kaikkien huusholleista löydy, mutta sitä saa apteekista hintaan 1,90 e / 100 g. Että ei paha.

Suosittelen tätä pommitusta kaikille korkeilla oktaaveilla soiville viulunkielille. Ovat myös aika kiva lahjaidea jollekin rentoutumista kaipaavalle kaverille. Kylpyammekaan ei ole pakollinen, sillä nämä paukut sopivat hyvin jalkakylpyihinkin.

Laventelikylpypommit

  • 150 g ruokasoodaa (natriumkarbonaattia)
  • 70 g sitruunahappojauhetta (apteekista)
  • 25 g maissijauhoja tai perunajauhoja
  • 1 rkl kuivattua laventelinkukkaa
  • 15 tippaa eteeristä laventeliöljyä
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • hivenen vettä

Mittaa ruokasooda, sitruunahappo ja maissi- tai perunajauhot kulhoon ja sekoita. Lisää kuivatut laventelinkukat. Tiputtele sekaan eteerinen öljy ja sula kookosöljy ja puristele taikinaa sormilla. Lisää vettä yksi teelusikallinen kerrallaan ja puristele taikinaa samalla sormin. Lisää vettä, kunnes seos muistuttaa kosteaa hiekkaa ja se säilyttää muotonsa kun puristelet sitä kuorassasi. Painele seos pikimmiten tiiviisti muotteihin, esimerkiksi suklaa-, jääpala- tai tikkarimuotteihin. Anna kovettua huoneenlämmössä yön yli. Irrota muoteista. Säilytä mieleisessäasi rasiassa tai pussukassa. Käytä kylpypommeja laittamalla 1 tai 2 palaa kylpyyn juoksevan veden alle.

V