Tervetuloa

Vau. Nyt se on totta. Vanelja on vihdoin täällä. Sivusto, joka yhdistää intohimoni ja asiat, jotka koen juuri nyt kiinnostaviksi. Vuosi sitten lopettamani Kiitos hyvää -blogin jälkeen olen hiljalleen muhitellut ja kypsytellyt sopivaa tapaa ja aikaa oman sivuston lanseeramiseen. Ajatukseni olivat nettikonseptissa, joka ei niinkään alleviivaa hyvinvointia, vaan ammentaa nautinnosta. Nyt sen aika on koittanut.

Sivuston sisällöstä vastaan pääasiassa minä, Virpi Mikkonen. Videoita ja muuta mediasisältöä, niin itse sivustolle kuin asiakkaillekin, tuottaa ja toteuttaa Vanelja Media. Kenties tekijätiimi tulee tästä vielä laajentumaan, mutta toistaiseksi Vanelja on pääasiassa allekirjoittaneen temmellyskenttä ja arvojani mukaileva nettijulkaisu.

Sivujen rakenne kulkee näin:

 • Ruoka
 • Sisältää reseptejä eri aihealueista, keskiössä nautinto ja hyvä olo. Reseptit ovat suurelta osin gluteenittomia, maidottomia ja ilman valkoista sokeria. Ihan vain siksi, että tekijä itse tykkää syödä niin. Ravinto-oppia ei tarjoilla, mielihyvää ja raikkaita raaka-aineita sitäki enemmän.

 • Elämä
 • Sisältää myös arkistotyyppiset osiot Liikunta, Koti, Kauneus ja Inspiraatio. Lähtökohtana hyvän elämän ainekset Vaneljan mukaan.

 • TV
 • Vanelja Median tuottamia ja toteuttamia fiilisteleviä tai opastavia videoita sivujen eri aiheista.

 • Muistio
 • Tämä kyseinen palsta, jonne päivittyy blogityylisesti ajassa kiinni olevia havaintoja ja ajatuksia, silloin kun asiaa ja inspistä pulpahtelee pintaan.

 • Vanelja
 • Yhteystiedot esittelyn kera ja paikka josta voit lähettää viestiä ja huikata kuulumiset.

 • Fi/Eng
 • Mahdollisuus vaihtaa sivuston kieli suomeksi tai englanniksi. Enkkuosio kehittyy matkan varrella kätevimmän kääntötavan löytyessä, tai oman kielitaitoni sulavoituessa.

  Sisältö ja rakenne käyvät läpi vielä pientä hienosäätöä, eli pikkuruiset rakennusmiehet hääräilevät täällä taustalla hiljalleen nyt ovien avauduttuakin. Maalailevat ovenpieliä, nakuttelevat listoja ja avaavat ehkä yhden pienen salahuoneenkin. Emme pahoittele remontista aiheutuvaa häiriötä, koska sellaista mukavaa mäiskettä tämä elämä on!

  Mikään Vaneljassa ei ole lukkoon lyötyä eikä päämäärää ole asetettu. Se mahdollistaa kasvun juuri siihen suuntaan, mihin elämä luonnostaan lennättää. Jännittävää nähdä millaiseen kukkaan Vanelja lopulta puhkeaa, kun lannotteina ovat vapaus ja nautinto!

  Lopuksi – ihan ehdottomasti tärkeimpänä asiana: Haluan kiittää muutamaa ihmistä, joiden nerokkuuden ja jalomielisyyden ansiosta Vaneljasta on tullut totta: Lotta Nieminen ja Leena Oravaino, rakkaat ystäväni, graafikot ja visuaaliset ihmenaiset, henkilöt Vaneljan ulkoasun takana. Antti Takalahti, bittinero ja ystävä lähes 20 vuoden takaa koodasi tyhjästä toimivan sivuston. Olen teille kolmelle loputtoman kiitollinen. Sanat tai teot eivät riitä kertomaan sitä arvostusta, jota tunnen teitä ja työtänne kohtaan. Olette Kultaa.

  Suurkiitos myös miehelleni Finn Anderssonille, joka on ollut ideapalloilijana ja tsempparina siitä lähtien kun Vanelja oli vasta hento ajatuksen häivähdys ja kaksivuotiaalle Alva-tyttärellemme, jonka vuoksi haluan näyttää että rohkeus & rakkaus kantaa aina. Kiitos myös Maijulle, Lauralle, Nooralle, vanhemmilleni ja kaikille teille muille apureille ja sparraajille – ja Kiitos hyvää -blogini lukijoille, jotka kyselitte ja toivoitte uutta sivustoa!

  Nyt toivotan Sinut sydämellisesti, posket hieman alkujännityksestä punoittaen, tervetulleeksi tutustumaan ja jättämään kommenttisi. Tervetuloa luomaan ja kokemaan Vanelja.

  V