Yllätysmukulat

Bounty-suklaasta inspiraationsa saanut täyteläinen suklaapatukka sisältää yllätysraaka-aineen.

Yksi lempijipoistani ruuanlaitossa on ujuttaa makeisiin herkkuihin ruoka-aineita, jotka tuntuvat äkkiseltään täysin kontekstiin sopimattomilta. Kiitos hyvää -kirjastani löytyy esimerkiksi Minttu-pistaasibrownie, joka sisältää mustapapuja, Suklaakastike, josta löytyy avokadoa ja Mutakakku, jonka taika piilee bataatissa. Odottamatonta, ja siksi kiinnostavaa. Ja erityisen kiinnostavaa – ja jokseenkin oleellista – on myös se, että lopputuloksesta ei ikinä arvaisi että kokki on kyseisiä outouksia tekeleihinsä ujuttanut.

Myös seuraava resepti, joka itse asiassa myös löytyy kirjastani menee täysin tähän odottamattomat raaka-aineet -kategoriaan: Kookostäytteiset suklaapatukat, joiden upea ja yllättävä tähtinäyttelijä on – tattadaa – peruna.

Peruna! Tuo mokoma tylsä mukula.

Kyllä vain. Mutta tässäpä reseptissä perunasta paljastuu vallan uusia kiinnostavia puolia ja taitoja. Ensinnäkin se osaa ihmeellisellä tavalla muuntaa itsensä täysin nestemäiseksi päästessään kosketuksiin hunajan kanssa. Crazy magic potato! Sen lisäksi se onnistuu luomaan patukan täytteestä upean täyteläisen sekä maultaan että koostumukseltaan. Sweet candy potato!

Lupaan, että tämän kookospatukkakokeilun jälkeen et koskaan enää katso vanhan kunnon pal ol´ pal perunaa samalla tavalla.

Katso myös kookossuklaan tekovaiheet esittelevä VANELJA-video!

V

KOOKOSTÄYTESUKLAA